LOL10 torta

Riot Pls a BarCraftban

Eltelt az első 10 év a League of Legends (továbbiakban: LoL) történelmében a játék megjelenése óta, és erre a jubileumi szülinapra sikerült a lehető legérdekesebb és legígéretesebb műsorát megrendezni! Ennél már csak az volt nagyszerűbb, hogy ezt együtt élvezhettük a BarCraftban különféle programokkal és egy remek társasággal.

Egy évtized

Tíz éve már, hogy útjára indult a világ egyik legnagyobb MOBA játéka a League of Legends, amit azóta fejlesztenek és tartanak naprakészen a készítők amióta létezik és amely név mögött a Riot Games folyamatosan tevékenykedett.
De mit is jelent nekünk átlag játékosoknak ez? Persze rengeteg ajándékot, egy eseményt, új frissítést vagyis rengeteg tartalmat, amit kínál nekünk a LoL világa. Mindenkinek megvoltak a maga elképzelései, hogy mik is jöhetnek a szülinapi különkiadásban, de amennyi mindent kaptunk a Riot-tól, hogy arra senki ember fia nem számított. Az élő adásban először a LoL és TFT szekciónak jutott a főszerep, amit a Dash által vezetett pre-show követett. A fő attrakció, a Riot Pls műsora pedig magyar idő szerint hajnali 3-kor indult élőben. Magyar felirattal!

A magyar ünnepség

Bizony-bizony magyar felirattal várta a műsor az érdeklődőket a BarCraftban, hiszen a Riot az esemény alkalmából elkészítette ezt is.
Milyen is volt a magyar ünnepség? A rendezvényt az EGC Happenings – ElisOnLine Gaming Community és a BarCraft szervezte október 15-e estétől 16-a hajnalig. A kapunyitás után az érkezők átvették a jegyeiket, névtábla matricáikat, pontozó lapkájukat és karszalagjaikat. A programok innen kezdetüket is vették, hiszen már lehetett is regisztrálni a TFT bajnokságra, tudtak a látogatók LoL-os barkóbát játszani, lehetőség volt Beat Saberben kijátszani a KDA híres számát a Pop Stars-t, ment a TV-kben a Riot élő adása és persze lehetett egymással beszélgetni.

Este 11-kor elindult a TFT házi bajnokság, amin rengetegen (32-en) mérhették össze tudásukat, míg emellett apró side eventek voltak, hogy minél több pontot megszerezhessenek a jelen lévők a kis füzetkéjükbe. Hajnali 1-kor megérkezett a BarCraftba az ünnepi torta, amiből mindenkinek jutott bőven – és kimondottan finom is volt. A közös tortázás után pedig kezdődött a sokak által várt tombola, amin minden jelenlévő részt vett, hiszen a jegyek automatikusan bekerültek a játékba. A nyeremények között voltak poszterek, kulcstartók, stresszlabdák, szilikon karkötők, pólók valamint a második helyezett díja egy eredeti Riot Ziggs szobor volt, míg a fődíj egy Nitro Concepts S300 gamer szék volt. A tombola után pedig bekapcsoltuk az öveket, hiszen kezdődött is a Riot Pls exkluzív műsora, amit a magyar feliratnak hála mindenki egyformán élvezhetett és joggal csorgathatta a nyálát minden egyes percére. A műsor után pedig lehetőségük nyílt a rajongóknak, hogy kipróbálhassák a Riot Games legújabb játékát, hiszen a rendezők jóvoltából pár számítógépen már telepítve várt a Legends of Runaterra!

Riot PLÍÍZ

Meg kell mondanom őszintén, sok dologra felkészültem, hogy mi várhat az ünnepi műsor alatt, de ilyen mennyiségű és minőségű meglepetésre nem számítottam. A Riot végül igazán kitett magáért az utóbbi időben és emelt fővel mutathattak be mindent, amit elértek eddig, és amit elérhetnek a jövőben. A műsorban először előkerültek az elmúlt évek tapasztalatai, emlékei, beszámolói, találkozhattunk rengeteg ismerős arccal, kommentátorok, e-sportolók, streamerek és még sokan, akiknek az életük része a LoL. Ezt követte a sokak által várt Pre-season, azaz előszezon bemutató, ahol idén az elementáloké és a sárkányoké a főszerep. Minden egyes sárkány legyőzése végleges változásokat fog kreálni a térképre, elementáltól függően. Lesznek eltűnő domborzati elemek, újabb megjelenő elemek, újabb bokrok és növények, valamint olyan útvonalak, ahol jelentősen megnő a mozgási sebessége a játékosoknak. És ez mind csupán attól függ, hogy az adott játékban milyen sárkányokat sikerül megölni, ezzel biztosítva, hogy minden meccs más és más legyen. Ezentúl változik az Elder Drake is és kivégzési képességet fog adni a karaktereknek. Ezen felül még lesznek map változtatások és még több mindent ígértek, amik a jövőben még be lesznek mutatva. Ezt követte az új hős bemutatása, aki nem lesz más, mint a játék első lövész – támogató karaktere Senna, Lucian felesége, akit Tresh zárt be a lámpásába már réges-rég.

Az igazán érdekes dolgok ezután kezdtek érkezni. A főszerep még továbbra is a LoL-on volt, azonban bejelentették végre, a sokak által várt telefonra érkező TFT alkalmazást, aminek a legfontosabb tulajdonsága az lesz, hogy cross-platform úgyhogy bármikor játszhatsz a telefonodról a gépnél ülő barátaid ellen. Azonban a telefonos bejelentések nem álltak meg itt. Bemutatta a Riot ugyanis a League of Legends: Wild Riftet, ami nem más mint a LoL alapjátéka, csupán újra építve, hogy működhessen telefonon ÉS konzolon is! Ezzel a LoL elérhető lesz az összes játék platformon azok számára, akik szeretnének elveszni Runaterra világában.

A bejelentések viszont továbbra sem álltak meg, hiszen bejátszottak egy teasert, ami 4 új Riot játékra engedett pillantásokat vetni, amiből az első már érkezik is 2020-ban, de már most lehet jelentkezni, hogy bekerüljünk pre-release-be játszani, ezt azonban mi már a BarCraftban ki is próbálhattuk. És ez a játék nem más, mint a Legends of Runaterra (továbbiakban: LoR), ami a Riot első kártyajátéka, ahol a már ismertebb mechanikákat sikerült kimondottan jól és eszméletlen szépen összeilleszteni, hogy egy új élményt teremtsenek nekünk. Ez a játék is érkezni fog telefonra, az előregisztrációk pedig már megkezdődtek!
A következő játék egy shooter játék volt, ami egyelőre “Project A” néven fut, de már megtudhattuk, hogy egy jövőbeli Földön fog játszani és, hogy mennyi energiát fektetett bele a Riot, hogy csalás mentessé és internet kapcsolat baráttá tegyék a játékot. Ezen felül két játékba sikerült betekintenünk, amik közül az egyik egy fighter játék, a másik pedig vagy egy dungeon crawler vagy pedig egy mmorpg/rpg játék lehet majd, de ezekről is időben fogunk tájékozódni.
Utolsó bejelentésként azonban nem egy játék érkezett, hanem a Riot Games első önálló animációs sorozata, ami szintén jövőre kerül a képernyőkre és még közelebb visz minket a hősökhöz, akiket már egész jól ismerünk, de közel sem eléggé.

Egy szó mint száz, a Riot Games nagyon kitett magáért erre a neves alkalomra és nem győzzük utolérni magunkat, annyi kontentet kaptunk. Rengeteg szó volt az e-sportól, a LoL jövőjéről, oktató módról a LoL játékosoknak és még rengeteg mindenről, amihez inkább azt mondjuk, hogy ha még nem láttad, nézd végig a Riot Pls műsorát! (link)
Annyi biztos, hogy a Riot még a következő 10 évben is minőségi tartalmakkal vár minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük